Η Apple έχει δημοσιεύσει τρεις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία του βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας Optic ID και να εξοπλίσουν τις συσκευές της για να διαβάζουν τα χείλη.

Οι δύο πρώτες καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα γυαλιά μικτής πραγματικότητας Vision Pro, σύμφωνα με την εμπορική δημοσίευση Patently Apple.

Να σημειωθεί ότι τα γυαλιά Vision Pro, τα οποία παρουσιάστηκαν αυτόν τον Ιούνιο, δημιουργούν τη δυνατότητα συνδυασμού του φυσικού κόσμου με ψηφιακό περιεχόμενο, δημιουργώντας περιβάλλον Επαυξημένης Πραγματικότητας. Περιηγήσε στο περιβάλλον αυτό απλώς κινώντας τα χέρια, τα μάτια και τη φωνή.

Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε περιγράφει ένα σύστημα βιομετρικής απεικόνισης με πολλές κάμερες, ενώ το δεύτερο περιγράφει την «αυτόματη επιλογή βιομετρικών στοιχείων με βάση την ποιότητα της ληφθείσας εικόνας». Και τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν σχεδιαστεί για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας και παρακολούθηση ματιών. Τα δύο έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας την περασμένη εβδομάδα.

Το Vision Pro αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας. Χρησιμοποιεί το οπτικό αναγνωριστικό ίριδας, επιτρέποντας στους κατόχους να ξεκλειδώσουν το Vision Pro τοποθετώντας το. Η παρακολούθηση των ματιών εκτελείται από δύο κάμερες υπερύθρων και έναν δακτύλιο LED στη μάσκα. Το ακουστικό αναμένεται να αποσταλεί στις αρχές του επόμενου έτους για 3.499 δολάρια ΗΠΑ.

Πώς ο ψηφιακός βοηθός Siri θα μπορεί να διαβάζει τα χείλη

Η τρίτη κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple δημοσιεύτηκε από το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ και περιγράφει πώς οι συσκευές, και πιθανώς ο ψηφιακός βοηθός της Siri, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύσουν το στόμα ενός χρήστη. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Ανίχνευση λέξεων-κλειδιών με χρήση ανίχνευσης κίνησης» θα μπορούσε να εξοικονομήσει ενέργεια καθώς τα επιταχυνσιόμετρα και τα γυροσκόπια καταναλώνουν σχετικά λίγη ισχύ σε σύγκριση με τους αισθητήρες ήχου, όπως τα μικρόφωνα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Apple Insider.

Άλλες πρόσφατες πατέντες της Apple περιλαμβάνουν καινοτομίες στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κακής όρασης στα ακουστικά μικτής πραγματικότητας. Τον Μάιο, η Apple έλαβε επίσης δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για τη σύνδεση ενός ατόμου στο ψηφιακό του αναγνωριστικό με βιομετρικά στοιχεία selfie.