Έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει πτώμα και έκαψε ζωντανούς άλλους 76 ανθρώπους
Ένας άνδρας συνελήφθη την Τρίτη (23/1), λίγες ώρες αφότου ανέλαβε την ευθύνη για την έναρξη πυρκαγιάς σε κτήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο του 2023 που στοίχισε τη ζωή σε 76 ανθρώπους καθώς προσπαθούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα κάποιου που είχε σκοτώσει.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο άνδρας ομολόγησε ενώ κατέθετε στοιχεία στην έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, είπε ότι είχε στραγγαλίσει έναν άνδρα στο υπόγειο του συγκροτήματος διαμερισμάτων πριν βάλει φωτιά στο πτώμα του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 29χρονο σε σχέση με την πυρκαγιά, αφού ομολόγησε. Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, αντιμετωπίζει 76 κατηγορίες για φόνο και 120 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, καθώς και εμπρησμό, τόνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα στην οποία κατέθετε είχε συσταθεί για να διερευνήσει τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς. Δεν πρόκειται για ποινική διαδικασία και η ομολογία του ήταν εντελώς απροσδόκητη, όπως μεταδίδει το Associated Press.