Η τεχνολογική και επιστημονική απόσταση που μας χωρίζει με τη γείτονα κατέστη χαώδης κι ο Μητσοτάκης ασχολείται με τους «γάμους»

Την περασμένη Πέμπτη η εταιρία Space X του Ιλον Μασκ εκτόξευσε πύραυλο στον οποίο επέβαινε ο πρώτος Τούρκος αστροναύτης, ο οποίος δεν βρισκόταν σε ιδιωτικής φύσεως, επιχειρηματική αποστολή αλλά σε κρατική. Το όνομά του Αλπέρ Γκεζέραβτζι, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών πιλότος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και έχει πτυχίο στην ηλεκτρονική μηχανική και μεταπτυχιακό που έλαβε από το Αεροπορικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της αμερικανικής βάσης Ράιτ-Πάτερσον.

Θα μείνει στο Διάστημα για 14 ημέρες, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα πραγματοποιήσει 13 διαστημικά πειράματα.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» («δημοσιογράφος» της οποίας συμμετείχε στην προβοκάτσια των Ιμίων) γράφει για ορισμένα από τα πειράματα:

«Το πείραμα με τίτλο “UYNA” θα συμβάλει στην ικανότητα της Τουρκίας να αναπτύσσει υλικά νέας γενιάς για τη διαστημική, την αεροπορία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πείραμα “gMETAL” θα διερευνηθεί η επίδραση της βαρύτητας σε συνθήκες χωρίς χημική αντίδραση για να γίνουν πιο αποτελεσματικά τα συστήματα πρόωσης των διαστημικών σκαφών.

Το πείραμα “UzMAn” θα επιχειρήσει να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο στο Διάστημα με μικροφύκη. Στοχεύει στην ανάπτυξη μονάδων υποστήριξης ζωής μικροφυκών για διαστημικές αποστολές μαζί με την TÜBİTAK.

Στο πείραμα “ALGALSPACE” θα συγκριθούν δεδομένα ανάπτυξης στο Διάστημα μικροφυκών της Ανταρκτικής και εύκρατων φυκών και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μελέτη σχετικά με τη χρήση πολικών φυκών στο Διάστημα.

Με την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, το πείραμα “OXYGEN SATURATION” στοχεύει να εντοπίσει τις διαφορές και τις ενοχλήσεις που προκαλούνται από τη χαμηλή βαρύτητα, υπολογίζοντας το επίπεδο οξυγόνου του παρεχόμενου αέρα».

Και τα παραπάνω είναι το κερασάκι στην τούρτα της ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας των Τούρκων. Ομως, θα τους νικήσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν παράγουμε ούτε συνδετήρες. Μόλις στεφανώσει τους ομοφυλόφιλους ο Μητσοτάκης, αυτοί θα καρδαμώσουν τρώγοντας γαμοπίλαφα, στρείδια, μύδια, μπριζολάρες και βίγκαν λιχουδιές και θα κυνηγήσουν τους Τουρκαλάδες (μετά την πρώτη νύχτα του γάμου, ασφαλώς) μέχρι την Κόκκινη Μηλιά.

Πέρα από την πλάκα, το έθνος βρίσκεται στο παρά τίποτα του αφανισμού και πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πορεία…