Αυτά μόνο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα γινοντα, να υπάρχουν δλδ κάθετες αρνητικές γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες και φορείς και κάποιοι να λένε «ναι» με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ..

Σε κοινό έντυπο που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ένα μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Αττικής τάσσονται υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου…όλοι αυτοί εκτίμησαν ότι το έργο δεν δύναται να προξενήσει αλλαγές σε ζωτικής σημασίας παραμέτρους της ευρύτερης περιοχής και δεν θα μειώσει ούτε θα κατακερματίσει τους βιοτόπους.

Εκτιμούν επίσης ότι κατά την καθημερινή λειτουργία του αιολικού πάρκου δεν προκύπτουν στοιχεία που να απειλούν με μόλυνση της ευρύτερη περιοχή της Σκλίβανης όπως συμβαίνει με την σχεδιαζόμενη μονάδα βιοαερίου.

ΒΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ…ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ..

Ανάμεσα σε αυτούς την αύξηση από 1% σε 2% της πίστωσης στους οικιακούς καταναλωτές ενέργειας που αφορά στη χρέωση των καταναλώσεων ενέργειας, την έγκαιρη καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών και τη συντήρηση και την κατασκευή νέων ομβροδεξαμενών στο Ξηροβούνι για το πότισμα και την διευκόλυνση τόσο των κτηνοτρόφων όσο και για την προστασία της άγριας πανίδας!

Αξιοσημείωτο είναι πως τα τελευταία χρόνια  η Κοινότητα και οι φορείς της Σκλίβανης είναι οι πρώτοι σε τοπικό επίπεδο που δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνει το αιολικό στην περιοχή τους!!!