Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα ξεπέρασε τους 10.000. 

Σε νεκροταφείο παιδιών τείνει να εξελιχθεί η Γάζα, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres… απευθύνοντας για άλλη μία φορά δραματική έκκληση για κατάπαυση πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.
Οι δε παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα ξεπέρασε τις 10.000.
Ωστόσο, τόσο το Ισραήλ όσο και οι μαχητές της Hamas που ελέγχουν τη Γάζα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τηρήσουν μια κατάπαυση πυρός – έστω και για ανθρωπιστικούς λόγους.
Από τη μεριά του, οι Ισραηλινές αρχές αναφέρουν πως για να υπάρξει εκεχειρία θα πρέπει να απελευθερωθούν οι όμηροι τους οποίους έχει αιχμαλωτίσει η Hamas.

Από την άλλη, η Hamas λέει ότι δεν θα τους απελευθερώσει ούτε θα σταματήσει να πολεμά όσο η Γάζα δέχεται επίθεση.
«Οι χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και οι συνεχείς βομβαρδισμοί χτυπούν πολίτες, νοσοκομεία, στρατόπεδα προσφύγων, τζαμιά, εκκλησίες και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων. 

Κανείς δεν είναι ασφαλής» είπε ο Guterres στους δημοσιογράφους.
«Την ίδια στιγμή, η Hamas και άλλοι μαχητές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως προς το Ισραήλ», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 31 στρατιώτες σκοτώθηκαν από τότε που άρχισε τις εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα στις 27 Οκτωβρίου και επανέλαβε ότι οι μαχητές της Hamas κρύβονταν σε νοσοκομεία – κάτι που η ισλαμιστική οργάνωση το διαψεύδει.
Δημοσιογράφος του Reuters στη Γάζα είπε ότι ο ολονύκτιος βομβαρδισμός του Ισραήλ από αέρα, γη και θάλασσα ήταν από τους πιο έντονους.
Το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Hamas θύλακα είπε ότι τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε – μεταξύ των νεκρών είναι 4.104 παιδιά.
Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 35.000 τόνους εκρηκτικών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της σύγκρουσης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Ηamas, Osama Hamdan.
«35 χιλιάδες τόνοι εκρηκτικών έχουν ήδη ρίξει στη Γάζα, δηλαδή περισσότεροι από χίλιοι τόνοι πέφτουν στη Γάζα κάθε μέρα», είπε.
«Η Γάζα γίνεται νεκροταφείο για παιδιά. 
Εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται ή να τραυματίζονται καθημερινά», είπε ο Guterres.

Διεθνείς οργανισμοί έχουν αναφέρει ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν τους τραυματίες, και τα τρόφιμα και το καθαρό νερό εξαντλούνται.
«Χρειαζόμαστε μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. 
Έχουν περάσει 30 ημέρες. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», ανέφερε δήλωση από 18 υπογράφοντες, συμπεριλαμβανομένων του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Volker Turk και του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus .

xΣτο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken «περιοδεύει» στην περιοχή προσπαθώντας να μειώσει τον κίνδυνο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και να καταρτίσει σχέδια για ένα βιώσιμο μέλλον τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους.
Η Ουάσιγκτον επιδιώκει κατάπαυση πυρός για να επιτραπεί η παροχή βοήθειας -και όχι κατάπαυση του πυρός- υποστηρίζοντας, όπως το Ισραήλ, ότι οι μαχητές της Hamas απλώς θα επωφεληθούν από μια τέτοια απόφαση.
«Εργαζόμαστε πολύ επιθετικά για να λάβουμε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», δήλωσε ο Blinken στην Τουρκία.
«Πιστεύω ότι θα δούμε τις επόμενες ημέρες ότι η βοήθεια μπορεί να επεκταθεί με σημαντικούς τρόπους».