Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε βρετανικά σούπερ μάρκετ καθώς αποσύρονται από τα ράφια χιλιάδες συσκευασίες με επιδόρπια της εξαιρετικά δημοφιλούς φίρμας Cadbury μετά από προειδοποίηση για τροφικές δηλητηριάσεις. Τα προϊόντα, που κατασκευάζονται από τη Müller, ανακαλούνται λόγω ανησυχιών ότι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με βακτήρια της λιστέρια.

Η δηλητηρίαση από λιστέρια προκαλεί φυσιολογικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, αλλά αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για τους ηλικιωμένους, τις έγκυες γυναίκες και τα αγέννητα μωρά τους, καθώς και για εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η ανάκληση αφορά το επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Crunchie, το επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Flake, το επιδόρπιο σοκολάτας με νιφάδες γάλακτος Cadbury και το επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Dairy Milk Chunks. Ανακλήθηκαν επίσης το επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Heroes (συσκευασία των 6) και το επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Daim.

Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας ανέφερε στην ανακοίνωση της: «Τα συμπτώματα που προκαλούνται από αυτόν τον οργανισμό μπορεί να είναι παρόμοια με τη γρίπη και περιλαμβάνουν υψηλή θερμοκρασία, μυϊκό πόνο ή πόνο, ρίγη, αίσθημα αδιαθεσίας ή διάρροια».

Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν στο κατάστημα από το οποίο αγοράστηκαν για επιστροφή χρημάτων.

kourdistoportocali.com