Οργή γιατρών σε όλη την χώρα…

Εξώδικο κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα έστειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς καλούνται με απόφασή της να εφημερεύουν ακόμη και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητά τους.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε το πρόγραμμα του κόμματος του για την Υγεία!

Από ό,τι φαίνεται όμως της δίνουν την χαριστική βολή!!!

Οι γιατροί αναφέρουν πως πρόκειται για «μία άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική απόφαση» καλώντας την κ. Γκάγκα «να την αναιρέσει».

Προκειμένου να αντιληφθείτε τι συμβαίνει, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με εγκύκλιό της προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ζητά από όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να εφημερεύον στον Τομέα που ανήκουν, όταν υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Τουτέστιν: Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα περιστατικά ανεξάρτητα εάν είναι της ειδικότητάς τους ή όχι.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς, ειδικούς και ειδικευόμενους ,να αρνούνται να εφημερεύσουν σε εφημερία τομέα γιατί αυτό συνιστά αντιποίηση ειδικότητας. 

Δεν είναι η μοναδική φορά που αποφάσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και γενικά της κυβέρνησης ξεσηκώνουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, με κανέναν να μην ξεχνά τους εκβιασμούς και τις αναστολές εργασίας κατά υγειονομικών που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν…